Skip to main content
Gamereactor Novinky
Novinky

AKTUALIZOVÁNO: Ubisoft pod palbou kritiky za to, že lidem bere hry

Pokud se nějakou dobu nepřihlásíte ke svému účtu Ubisoft, můžete přijít o všechno.
Alex Hopley Editor UK Aktualizováno 25 srpna 2023

Nedávno bylo potvrzeno společností Ubisoft, že pokud nebudete používat svůj účet po určitou dobu, bude uzavřen a spolu s ním ztratíte všechny své hry. Ať už jste utratili 1 nebo 1000 dolarů, uvíznete na stejné lodi, bez jakýchkoli her.

Je bezpečné říci, že tento přístup byl kritizován online, přičemž hráči přirovnávají proces k autu, které si koupíte, které vybuchne, pokud jej nepoužijete do 30 dnů. Pokud svůj účet Ubisoft nějakou dobu nepoužíváte, obdržíte e-mail s žádostí o přihlášení do 30 dnů, jinak riskujete ztrátu účtu.

https://twitter.com/UbisoftSupport/status/1682046437834784768

Nepřihlášení znamená, že jste v podstatě hotovi. Vše, co jste zakoupili prostřednictvím svého účtu Ubisoft, bude odstraněno spolu se všemi zaznamenanými hodinami, úspěchy na platformě společnosti atd. Zdá se, že i když si v dnešní době koupíte hru, nemusí to nutně znamenat, že ji budete vlastnit navždy.

Co si myslíte o této nové politice?

UPDATE: Ubisoft nás oslovil, abychom objasnili několik věcí ohledně procesu zrušení. Pokud tedy hledáte další informace o tom, jak si udržet své hry, podívejte se na níže uvedené prohlášení:

"Po mnoho let jsme zaváděli proces mazání účtu v souladu s požadavky GDPR (článek 5.1.e o povinnosti omezit dobu uchovávání údajů). Naše zásady jsou v souladu se zákonnými požadavky a oborovými standardy. Toto opatření také slouží k ochraně našich hráčů před podvody.

Smazání účtu probíhá velmi přísným procesem. Za tímto účelem zvažujeme před smazáním účtu následující kritéria 4:

- Herní aktivita účtu od jeho založení.

- Knihovny účtu: účty, které obsahují zakoupené počítačové hry, nelze smazat.

- Délka nečinnosti účtu, tj. poslední přihlášení do našeho ekosystému (včetně her Ubisoft na Steamu a dalších platformách).

V praxi jsme dosud nikdy nesmazali účty, které byly neaktivní méně než 4 roky.

- Existence aktivního předplatného Ubisoft + souvisejícího s účtem

V každém případě, než je smazání konečné, jsou hráči zaslány tři e-maily po dobu 30 dnů, které nabízejí obnovení účtu. Kromě toho, pokud se uživatel pokusí přihlásit během tohoto 30denního okna, automaticky obdrží varování a odkaz pro opětovnou aktivaci svého účtu.

Takže to není tak špatné, jak se zdá, ale přesto stojí za to aktivně sledovat svůj účet Ubisoft a ujistit se, že jste nezmeškali e-mail, který by potvrdil, že jej stále používáte.

Editor UK Alex Hopley covered the video game industry for Gamereactor, from new announcements and launches to the business behind them. He also wrote on tech, film and entertainment, and his coverage wasn't tied to any one region.
Celý profil Autor Gamereactoru od 2023 · 9 414 publikovaných článků
Proč věřit Gamereactoru
23 Edice Každá s vlastní redakcí a vlastním hodnocením.
1998 Vychází od roku Po celou dobu v nezávislém vlastnictví.
100% Vlastní zkušenost Psáno z času stráveného se hrou, nikdy z tiskových materiálů.
1–10 Skóre sítě Hodnocení každé edice, zprůměrované a zobrazené.