Nedávno bylo potvrzeno společností Ubisoft, že pokud nebudete používat svůj účet po určitou dobu, bude uzavřen a spolu s ním ztratíte všechny své hry. Ať už jste utratili 1 nebo 1000 dolarů, uvíznete na stejné lodi, bez jakýchkoli her.
Je bezpečné říci, že tento přístup byl kritizován online, přičemž hráči přirovnávají proces k autu, které si koupíte, které vybuchne, pokud jej nepoužijete do 30 dnů. Pokud svůj účet Ubisoft nějakou dobu nepoužíváte, obdržíte e-mail s žádostí o přihlášení do 30 dnů, jinak riskujete ztrátu účtu.
https://twitter.com/UbisoftSupport/status/1682046437834784768
Nepřihlášení znamená, že jste v podstatě hotovi. Vše, co jste zakoupili prostřednictvím svého účtu Ubisoft, bude odstraněno spolu se všemi zaznamenanými hodinami, úspěchy na platformě společnosti atd. Zdá se, že i když si v dnešní době koupíte hru, nemusí to nutně znamenat, že ji budete vlastnit navždy.
Co si myslíte o této nové politice?
UPDATE: Ubisoft nás oslovil, abychom objasnili několik věcí ohledně procesu zrušení. Pokud tedy hledáte další informace o tom, jak si udržet své hry, podívejte se na níže uvedené prohlášení:
"Po mnoho let jsme zaváděli proces mazání účtu v souladu s požadavky GDPR (článek 5.1.e o povinnosti omezit dobu uchovávání údajů). Naše zásady jsou v souladu se zákonnými požadavky a oborovými standardy. Toto opatření také slouží k ochraně našich hráčů před podvody.
Smazání účtu probíhá velmi přísným procesem. Za tímto účelem zvažujeme před smazáním účtu následující kritéria 4:
- Herní aktivita účtu od jeho založení.
- Knihovny účtu: účty, které obsahují zakoupené počítačové hry, nelze smazat.
- Délka nečinnosti účtu, tj. poslední přihlášení do našeho ekosystému (včetně her Ubisoft na Steamu a dalších platformách).
V praxi jsme dosud nikdy nesmazali účty, které byly neaktivní méně než 4 roky.
- Existence aktivního předplatného Ubisoft + souvisejícího s účtem
V každém případě, než je smazání konečné, jsou hráči zaslány tři e-maily po dobu 30 dnů, které nabízejí obnovení účtu. Kromě toho, pokud se uživatel pokusí přihlásit během tohoto 30denního okna, automaticky obdrží varování a odkaz pro opětovnou aktivaci svého účtu.
Takže to není tak špatné, jak se zdá, ale přesto stojí za to aktivně sledovat svůj účet Ubisoft a ujistit se, že jste nezmeškali e-mail, který by potvrdil, že jej stále používáte.
