Málokdo z nás si chobotnice spojuje s Velkou Británií, ale běžná nebo středomořská chobotnice je původem z jejích pobřeží. Obvykle jsou však tak vzácně k vidění v oblastech Anglie, Skotska, Walesu a Severního Irska, že je snadné zapomenout, že tam jsou.
Jak však uvádí The Guardian, v posledních letech počet chobotnic roste. Mírnější zimy a teplejší jara umožňují většímu počtu chobotnic proudit podél britského pobřeží, což je pro některé rybáře požehnáním, zatímco jiní zaznamenávají pokles úlovku.
Rybáři spoléhající na korýše utrpěli velké ztráty, protože tyto druhy tvorů jsou snadnou kořistí pro chobotnice, zatímco ti, kteří chtěli chytit vlnící se chobotnice, je našli s větším počtem než kdy dříve. Z pohledu divoké zvěře slouží chobotnice také jako zdroj potravy pro tuleně, úhoře a vzácného delfína rissa. "Je to otřes celého ekosystému," řekl Bryce Stewart, hlavní výzkumník v Asociaci mořské biologie.
